ΔΙΑΔΕΡΜΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ

Διαδερμική Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης
Δρ. Στέφανος Π Λαζαρίδης, MD, PhD
Ορθοπαιδικός χειρουργός

Επικοινωνία

2410 539140 ( Λάρισα )
24910 25245 ( Φάρσαλα )
2410 996000 ( ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ )

Ο πόνος στη σπονδυλική στήλη ή/και στις νευρικές ρίζες που εκφύονται από αυτή είναι από τα συχνότερα προβλήματα στην ορθοπαιδική ειδικότητα, ταλαιπωρώντας σοβαρά και χρόνια πολλούς ασθενείς. Οι συχνότεροι λόγοι επώδυνων συνδρόμων της Σπονδυλικής Στήλης και η φύση της παθολογίας τους, περιγράφονται συνοπτικά παρακάτω: ΧΡΟΝΙΑ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ και/ή ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά από παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης, όπως :

  1. Εκφύλιση Μεσοσπονδυλίου Δίσκου ( “Δισκοπάθεια” )
  2. Δισκοκήλη
  3. Εκφυλιστική νόσος Σπονδυλικής Στήλης (Σπονδυλοαρθροπάθεια)
  4. Σπονδυλική Στένωση ( πλάγια ή κεντρική )

ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ πάσχουν κυρίως από Εκφύλιση Μεσοσπονδυλίου Δίσκου ( Δισκοπάθεια ) ή Δισκοκήλη, που αντίστοιχα προκαλούν ενοχλήματα χρόνιου πόνου στη «μέση» τους ( Οσφυαλγία), ή εύκολης κόπωσης στη «μέση» τους (πρέπει να καθίσουν μετά από λίγη ώρα ορθοστασίας) ή και αδυναμίας στη «μέση» τους (εάν σκύψουν, δεν μπορούν να σηκωθούν εύκολα). Εάν η Δισκοκήλη προκαλέσει φλεγμονή σε νευρικές ρίζες του Ισχιακού νεύρου, προστίθεται και εντονότατος πόνος στο κάτω άκρο (ΟΞΕΙΑ ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ).

ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ πάσχουν επίσης από τα παραπάνω, αλλά εδώ ο χρόνος έχει προσθέσει και άλλες βλάβες όπως : αρθρίτιδα των μεσοσπονδυλίων αρθρώσεων («Σπονδυλοαρθρίτιδα»), Οστεόφυτα, καθώς και Αστάθεια των αρθρώσεων με αποτέλεσμα χρόνιο πόνο στη «μέση» τους, Δυσλειτουργία ολόκληρης της Σπονδυλικής Στήλης, μέχρι και δυσκολία στη βάδιση και τη μετακίνησή τους.

ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΕΝΩΣΗ είναι η χειρότερη κατάληξη που μπορεί να έχουν τα χρόνια προβλήματα στη «μέση» και συνήθως αφορά μεγάλες ηλικίες ασθενών. Πέρα από την Οσφυαλγία οι ασθενείς αυτοί έχουν και χρόνιο άλγος στα πόδια τους, «κάψιμο», «μουδιάσματα», «βελονιάσματα» που πολλές φορές δεν τους αφήνουν να κοιμηθούν τη νύχτα. Όσο μάλιστα επιδεινώνεται η Σπονδυλική Στένωση, οι ασθενείς αυτοί δεν μπορούν να βαδίσουν και συχνά ούτε να σταθούν όρθιοι.

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΟΥ ΠΟΝΟΥ

(Minimally Invasive Surgery)

Πλοηγηθείτε στα παρακάτω παραδείγματα για να δείτε την προσωπική μου δουλειά

Skip to content